Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor

Kokostoscakladdkaka

kokostoscakladdkaka6 kokostoscakladdkaka9

MAGISKT GOD! Superläcker kladdkaka med ett täcke av kokostosca! En gudomligt, galet god kaka som man inte får nog av. Den kan äta som dessert, till fikat eller tas med på utflykten. En kaka som är en stor favorit hemma hos mig! Det går bra att frysa in den. Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!
Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

 

Kokostoscakladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Kokostosca
60 g smör
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 krm salt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.

4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.

5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.

6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

kokostoscakladdkaka8 kokostoscakladdkaka7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallonmousse

En riktigt drömdessert som är mycket enkel att göra!

0

Bananpannkakor

Nyttiga, lättgjorda pannkakor med bara 2 ingredienser! Supergoda & mättande!

0

Bountykärleksmums

En obeskrivbar, galet god kaka! Den här måste ni alla baka – ren KÄRLEK!

0

Chokladmaränger

Spröda, maffiga, extra goda maränger med choklad i. Lyxiga!

0

Energibröd som inte behöver jäsa

Mättande, lättbakat energibröd fylld med nyttiga fröer.

0

Hembakade tekakor

Oerhört saftiga, goda matbröd som gör frukosten till dagens godaste måltid!

0

Chokladbit-kladdkaka

En kladdkaka fylld med chokladbitar – en dröm för alla chokladälskare!

0

Mjölkchokladtryffelpaj

En len, krämig mjölkchokladkolafyllning på en smulig pajbotten! Drömgod dessert!

0

Chokladkolapaj med smulbotten

Lyxig, fantastiskt god paj fylld med krämig chokladkolakräm. En riktig 10-poängare!

0

Grov filmjölkslimpa

Delikat, lättbakad limpa med rågmjöl och linfrön i degen. Den behöver inte jäsa och går fort att göra!

0