Lyxig, lättgjord dessert!En gudomligt god favoritpaj som garanterat gör succé! Den smuliga bottnen och den krämiga chokladfyllningen är en underbar kombination! Det bästa av allt är att den är superenkelt att baka och håller i ett par dagar i kylen. Servera den gärna med vispad grädde eller glass och färska bär.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Chokladkolapaj med smulbotten
Ca 12 bitar100 g smör½ dl strösocker1 ½ dl vetemjöl2 dl havregryn½ krm salt Chokladkolakräm3 dl vispgrädde1 dl ljus sirap2 dl strösocker1 msk kakao½ tsk ättiksprit50 g smör100 g mörk choklad GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (en rund springform går också bra). Tryck upp en kant, ca 2 cm hög.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.
4. Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
[caption id="attachment_50243" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.[/caption]
[caption id="attachment_50244" align="" width="860"] 2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (en rund springform går också bra). Tryck upp en kant, ca 2 cm hög.[/caption]
[caption id="attachment_50245" align="" width="860"] 3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.[/caption]
[caption id="attachment_50246" align="" width="860"] 4. Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_50247" align="" width="860"] 5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.[/caption]
En citronpåsktårta som är makalöst god! Den saftiga citronkakan är lätt kladdig i mitten och en helt perfekt tårta att bjuda på i påsk! Reklam för Anthon Berg Lätt kladdig citronkaka 12 bitar 1 citron rivet skal + pressad citronsaft200 g smör1 krm salt1 msk vaniljsocker3 dl strösocker3 ägg3 dl vetemjöl Garnering2 dl vispgräddeMandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon …