LJUVLIGT GOD KAKA En snabbgjord, riktigt mjuk och saftig kaka med smak av kanelbulle. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma. Sötmandeln på toppen kan ersättas av nötter eller uteslutas helt om man vill det, men de ger ett härligt knaprigt tuggmotstånd.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Mjuk kanelbullekaka
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk
Fyllning
kanel
strösocker
Garnering
kanel
pärlsocker
ca 2 msk sötmandel, hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
3. Smula över resten av degen.
4. Strö över kanel, pärlsocker och sötmandel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.