SAFFRAN + CHOKLAD En mjuk, supersaftig, marmorerad kaka med smak av både saffran och choklad. Två ljuvligt goda smaker som gifter sig perfekt med varandra.
Tips! Kakan kan också gräddas i en limpform, ca 1 ½ liter eller en vanlig sockerkakasform.
Saffranstigerkaka
Ca 12 bitar
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
Smaksättning
1 pkt saffran (½ gram)
2 tsk kakao
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll över ca 1/3 av smeten i en mindre skål.
3. Blanda ner saffranet i den störreskålen med mer smet i. Rör om ordentligt. Tillsätt kakao i den mindre skålen och rör om ordentligt.
4. Häll saffranssmeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Ringla över chokladsmeten över saffranssmeten.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.