saffransglasyrkaka6 saffransglasyrkaka2

DRÖMGOD SAFFRANSKAKA En extremt saftig & god saffranskaka. Ska du bara baka en saffranskaka den här julen så är det här den perfekta kakan. Den är fantastiskt god! En riktig fullträff.

Tips! Blanda glasyren med pressad citronsaft istället för vatten. Ljuvligt gott!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Saffransglasyrkaka

Ca 12 bitar

175 g smör, smält
1 pkt saffran (½ gram)
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
3 ¾ dl vetemjöl

Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2–3 msk vatten (eller pressad citron – jättegott)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt vatten, lite i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

5. Glasyr: Blanda florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en bredbar glasyr. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

saffransglasyrkaka4 saffransglasyrkaka5 saffransglasyrkaka3 saffransglasyrkaka7