Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran Okategoriserade

Saffranssnurror

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Baka saftiga, läckra saffransflorsockerbullar – klicka här eller på bilden för recept!
Baka saftiga, läckra saffransflorsockerbullar – klicka här eller på bilden för recept!
Baka underbara saffranskärleksmums –klicka här eller på bilden för recept!
Baka underbara saffranskärleksmums –klicka här eller på bilden för recept!

Saffranssnurror

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak man vill ha)
150 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Fyllning alternativ 1
75–100 g smör
ca 1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker

Fyllning alternativ 2
75–100 g smör
ca ¾ dl strösocker
200 g mandelmassa, riven

Fyllning alternativ 3
75–100 g smör
ca ¾ dl strösocker
200 g vit choklad, riven

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Fyllning 1: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret (alternativt fyllning 2 eller 3 med mandelmassa eller vit choklad).

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
3. Fyllning 1: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret (alternativt fyllning 2 eller 3 med mandelmassa eller vit choklad).
3. Fyllning 1: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret (alternativt fyllning 2 eller 3 med mandelmassa eller vit choklad).
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.

Saffranssnurror5 Saffranssnurror4 Saffranssnurror3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lussebullar i olika former

Extra saftiga och och goda bullar i olika former!

0

Saffransglasyrkaka

Supersaftig saffranskaka med ljuvlig glasyr & kokos på toppen!

0

Hemgjord After Eight

Godare än godast! Hemgjord After Eight gör man enkelt själv!

0

Saftiga pepparkaksmuffins

Fluffiga, supersaftiga, läckra pepparkaksmuffins!

0

Brownies med pepparkakor

Ljuvligt goda, läckra brownies med knapriga pepparkakor på toppen!

0

Pepparkaksbrownies

Läckra, goda, lättbakade chokladbrownies med pepparkakor på toppen. Ljuvligt goda med en klick grädde eller som de är till en kopp kaffe.

0

Hemgjord glass i tre smaker

Krämig, lättgjord glass – en smet och tre smaker!

0

Pepparkakskladdkaka

En julig chokladkladdkaka med spröda pepparkakor på toppen!

0

Mandelknäckbräck

Knäckig botten med ett härligt chokladmandeltäcke! Mums!

0