Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran Okategoriserade

Saffranssnurror

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här! [caption id="attachment_53663" align="" width="238"]Baka saftiga, läckra saffransflorsockerbullar – klicka här eller på bilden för recept! Baka saftiga, läckra saffransflorsockerbullar – klicka här eller på bilden för recept![/caption] [caption id="attachment_53339" align="" width="239"]Baka underbara saffranskärleksmums –klicka här eller på bilden för recept! Baka underbara saffranskärleksmums –klicka här eller på bilden för recept![/caption]

Saffranssnurror

Ca 30 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak man vill ha) 150 g smör, rumsvarmt ¾ dl strösocker 1 ägg ½ tsk salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 15–17 dl vetemjöl Fyllning alternativ 1 75–100 g smör ca 1 dl strösocker 4 msk vaniljsocker Fyllning alternativ 2 75–100 g smör ca ¾ dl strösocker 200 g mandelmassa, riven Fyllning alternativ 3 75–100 g smör ca ¾ dl strösocker 200 g vit choklad, riven Garnering 1 ägg pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn. 3. Fyllning 1: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret (alternativt fyllning 2 eller 3 med mandelmassa eller vit choklad). 4. Rulla ihop degplattan till en rulle. 5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda. 6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten. 9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. [caption id="attachment_53583" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_53584" align="" width="860"]2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn. 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.[/caption] [caption id="attachment_53586" align="" width="860"]3. Fyllning 1: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret (alternativt fyllning 2 eller 3 med mandelmassa eller vit choklad). 3. Fyllning 1: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret (alternativt fyllning 2 eller 3 med mandelmassa eller vit choklad).[/caption] [caption id="attachment_53587" align="" width="860"]4. Rulla ihop degplattan till en rulle. 4. Rulla ihop degplattan till en rulle.[/caption] [caption id="attachment_53588" align="" width="860"]5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda. 5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.[/caption] [caption id="attachment_53589" align="" width="860"]6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_53590" align="" width="860"]7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption] [caption id="attachment_53591" align="" width="860"]8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten. 8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.[/caption] [caption id="attachment_53592" align="" width="860"]9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. 9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.[/caption] Saffranssnurror5 Saffranssnurror4 Saffranssnurror3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lussebullar i olika former

Extra saftiga och och goda bullar i olika former!

0

Saffransglasyrkaka

Supersaftig saffranskaka med ljuvlig glasyr & kokos på toppen!

0

Hemgjord After Eight

Godare än godast! Hemgjord After Eight gör man enkelt själv!

0

Saftiga pepparkaksmuffins

Fluffiga, supersaftiga, läckra pepparkaksmuffins!

0

Brownies med pepparkakor

Ljuvligt goda, läckra brownies med knapriga pepparkakor på toppen!

0

Pepparkaksbrownies

Läckra, goda, lättbakade chokladbrownies med pepparkakor på toppen. Ljuvligt goda med en klick grädde eller som de är till en kopp kaffe.

0

Hemgjord glass i tre smaker

Krämig, lättgjord glass – en smet och tre smaker!

0

Pepparkakskladdkaka

En julig chokladkladdkaka med spröda pepparkakor på toppen!

0

Mandelknäckbräck

Knäckig botten med ett härligt chokladmandeltäcke! Mums!

0