Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Silviakaka

dagens-recept

silviakaka2

 

En klassisk Silviakaka är alltid rätt. Passar både till fikat och som en enkel dessert. Bottnen består av en ljus och mjuk sockerkaka och på toppen en smörkrämsliknande glasyr med kokos. Den är fantastiskt god och har en rykande åtgång!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Silviakaka

12–14 bitar

En älskad klassiker som ibland beskrivs som ljusa kärleksmums.

2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

1. Gör smeten enligt receptet.
1. Gör smeten enligt receptet.
2.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.
3. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
3. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
4. Bred ut glasyren på kakan.
4. Bred ut glasyren på kakan.
5. Strö kokos över glasyren. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.
5. Strö kokos över glasyren. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

utvald

silviakaka2

utvald

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0

Choklad- och kokosmuffins / Så gör du egna muffinsformar

Oemotståndliga muffins med choklad och kokos och steg-för-steg bilder hur du gör du egna muffinsformar.

0

Källarfranska

Nybakad, klassisk källarfranska med ost och smör på slår det mesta!

0

Randig rabarberkaka

Saftig och makalöst god rabarberkaka som är enkel att göra och snygg att servera.

0

Fiberrika havregrynsfrallor

Rustika, fiberrika havregrynsbröd som är saftiga och välsmakande.

0

Fröknäcke

Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan baka.

0

Omvandlingstabell / måttomvandlig

Omvandlingstabell för olika bakingredienser. T ex hur mycket väger 1 dl strösocker?

0

Nutellasockerkaka

Ljuvligt god sockerkaka med krämig & god Nutella inuti och på toppen.

0

Kardemumma- & hallonrutor i långpanna

En läcker kardemummakaka med hallon som är hur lätt som helst att baka.

0

Rågkusar i långpanna

Fiberrika, saftiga rågrutor som är enkla att baka.

0

Kardemummakaka

En riktigt läcker och god klassiker som går snabbt och lätt att röra ihop.

0

Vanilj- och mjölkchokladkrans / vetekrans

En supersnygg krans som garanterat gör succé med den läckra choklad- och vaniljfyllningen. ­

0