Bland de godaste småkakorna som finns kvalar strasskakor helt klart in, eller strassburgare som de också heter. Det är en riktig klassiker som är fantastiskt spröd och god! De innehåller få ingredienser och är lätta att göra. Det enda som kan vara lite svårt och jobbigt är att spritsa ut kakorna för att det är trögt. De första kakorna brukar vara jobbigast. När man har kramat och hållit händerna runt spritspåsen en stund som blir smöret varmt och smidigt och då går det lättare.
Baktips!
Tänk på att krama och bearbeta kakdegen med händerna när den ligger i spritspåsen så smöret i degen blir varm och smidig. Då är det lättare att trycka ut degen genom tyllen.
Här finns fler recept med steg-för-stegbilder!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
Här finns fler recept på goda småkakor med steg-för-stegbilder!
Här finns underbart goda recept på kladdkakor!
Strasskakor med chokladlinser
Ca 60 st
Ljuvligt spröda, spritsade småkakor med chokladlinser på toppen. Rulla bollar och tryck till dem med en gaffel om du inte har någon sprits!
100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl
Garnering
chokladlinser
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
3. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.
4. Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Krama spritspåsen en stund med händerna om degen är trög. Det går lika bra att forma runda bollar av degen och trycka till dem lite med en gaffel om du inte har någon sprits. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.