[caption id="attachment_4440" align="" width="860"] Skär brödet i tunna skivor med en kniv.[/caption]
Rustikt, ljuvligt gott lantbröd! Mycket lätt att baka och kan med fördel frysas in i skivor. Då kan man lätt ta fram önskat antal skivor bröd till frukost.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Lantbröd
2 st25 g jäst5 dl vatten, fingervarmt25 g smör, rumsvarmt2 tsk salt2 msk mörk sirap12–13 dl lantbrödsmjölGÖR SÅ HÄR1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör, salt, sirap och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
4. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar.
5. Rulla degbitarna till runda, släta bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i ytan med en vass kniv. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i 30–40 min. Sätt ugnen på 225 min.
6. Grädda bröden längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.
[caption id="attachment_4443" align="" width="860"] 1. Gör degen enligt receptet och låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. Knåda den på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.[/caption]
[caption id="attachment_4444" align="" width="860"] 2. Rulla degbitarna till runda bullar.[/caption]
[caption id="attachment_4445" align="" width="860"] 3. Lägg brödbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i ytan med en vass kniv. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 min.[/caption]
[caption id="attachment_4446" align="" width="860"] 4. När bröden jäst klart, grädda dem längst ner i ugnen i 20–25 min.[/caption]
[caption id="attachment_4447" align="" width="860"] 5. Lägg över de färdiggräddade bröden på ett galler och låt dem svalna.[/caption]
[caption id="attachment_4442" align="" width="860"] Njut av de nybakade bröden med smör, ett gott pålägg och en kopp te eller kaffe![/caption]
Fluffiga, mjuka frallor som jäser ihop i ugnsplåten. De blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop i plåten. Otroliga bröd som varmt rekommenderas och de är både billigare och godare än bröd från ett bageri. Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här! Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett …
Lättbakad limpa som jäser i ugnen. En rustik limpa som jäser i ugnen, medan den värms upp. Brödet kräver en liten arbetsinsats och är ljuvligt god. Den har ett frasigt skal och ett mjukt, saftigt innanmäte. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! Lättbakad limpa som jäser i ugnen 1 st …
Youtubefilm, recept & bilder från Kabita´s Kitchen. (Recept nedan) https://www.youtube.com/watch?v=4eKuJ6Xf2Fs Recept: Chapati 4 dl vetemjöl ca 2 ¼ dl vatten, rumsvarmt ev. ½ tsk salt (salt ingår inte i filmens recept, men jag tillsätter det för godare smak) GÖR SÅ HÄR 1. Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av vattnen och nyp ihop. Tillsätt mer vatten, …