Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Lantbröd

dagens-recept2

Skär brödet i tunna skivor med en kniv.
Skär brödet i tunna skivor med en kniv.

Rustikt, ljuvligt gott lantbröd! Mycket lätt att baka och kan med fördel frysas in i skivor. Då kan man lätt ta fram önskat antal skivor bröd till frukost.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Lantbröd

2 st

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
25 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
2 msk mörk sirap
12–13 dl lantbrödsmjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt smör, salt, sirap och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.

4. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar.

5. Rulla degbitarna till runda, släta bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i ytan med en vass kniv. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i 30–40 min. Sätt ugnen på 225 min.

6. Grädda bröden längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Gör degen enligt receptet och låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. Knåda den på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.
1. Gör degen enligt receptet och låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. Knåda den på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.
2. Rulla degbitarna till runda bullar.
2. Rulla degbitarna till runda bullar.
3. Lägg brödbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i ytan med en vass kniv. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 min.
3. Lägg brödbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i ytan med en vass kniv. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 min.
4. När bröden jäst klart, grädda dem längst ner i ugnen i 20–25 min.
4. När bröden jäst klart, grädda dem längst ner i ugnen i 20–25 min.
5. Lägg över de färdiggräddade bröden på ett galler och låt dem svalna.
5. Lägg över de färdiggräddade bröden på ett galler och låt dem svalna.
Njut av de nybakade bröden med smör, ett gott pålägg och en kopp te eller kaffe!
Njut av de nybakade bröden med smör, ett gott pålägg och en kopp te eller kaffe!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Philadelphiabullar med citronsmak

Gudomligt goda och saftiga philadelphiabullar som bakas i långpanna.

0

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0

Kärleksmums – en älskad chokladdröm

Ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos.

0

Rågsiktskakor – klassiska matbröd

Saftiga och goda rågsiktskakor med hål i mitten som är enkla och roliga att göra.

0

M & M-snittar

Fantastiskt goda M & M snittar som är fullspäckade med mjölkchokladlinser, spröda på ytan och lite sega i mitten.

0

Semmelfläta

Läcker semmelfläta fylld med god mandelmassa och fluffig vispgrädde. Receptet innehåller enkla steg-för-steg bilder.

0

Semmelflätor

Läckra, gräddiga semmelflätor fyllda med mandelmassa.

0

Chapati

Youtubefilm, recept & bilder från Kabita´s Kitchen. (Recept nedan) https://www.youtube.com/watch?v=4eKuJ6Xf2Fs Recept: Chapati 4 dl vetemjöl ca 2 ¼ dl vatten, rumsvarmt ev. ½ tsk salt (salt ingår inte i filmens recept, men jag tillsätter det för godare smak) GÖR SÅ HÄR 1. Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av vattnen och nyp ihop. Tillsätt mer vatten, …

0

Marängspöken

Bra Youtube-film som tydligt visar hur man gör marängspöken! Tid 50 sek

0