Bloggar

Pizza med valfri fyllning

pizza9 pizza6 pizza11

Hemgjord pizza med den allra godaste pizzabottnen! Ett väl beprövat recept som ger en superläcker, perfekt brödbotten. Fyllningen kan du variera helt efter eget behov!

Pizza med valfri fyllning

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 ½ dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
6–7 dl vetemjöl 

Fyllning (eller valfri fyllning)
2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord
ca 200 ost, riven
ca 150 g skinka, skuren i bitar
ev. cocktailtomater

oregano

Garnering
ev. ruccola

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.

3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.

5. Lägg  några ruccolablad på pizzan före servering.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.

3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.

4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.

5. Lägg några ruccolablad på pizzan före servering.

5. Lägg några ruccolablad på pizzan före servering.

pizza7 pizza10 pizza8 utvald pizza12

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola