När dottern Amanda fyllde år överraskade jag henne och gästerna med dessa fantastiskt goda och fluffiga mums-mums. De gjorde succé kan jag lova och gick åt i en rykande fart.
Mums-mums består av en kexbotten, en fluffig skumfyllning som är doppad i choklad och lite kokos på toppen om man vill. De är enklare att göra än vad man kanske tror. Ställ de spritsade topparna i frysen i någon timme så är de enklare att doppa i choklad.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Mums-mums
Ca 30 st
4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett
ca 30 smörgåsrån
Garnering
ca 400–500 mörk choklad
1–2 msk rapsolja
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande.
2. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
3. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.
4. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
5. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 timme.
6. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet.
7. Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.