Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas kondisbitar Okategoriserade

Mums-mums med kokos

Dagens-recept

steg6

När dottern Amanda fyllde år  överraskade jag henne och gästerna med dessa fantastiskt goda och fluffiga mums-mums. De gjorde succé kan jag lova och gick åt i en rykande fart.

Mums-mums består av en kexbotten, en fluffig skumfyllning som är doppad i choklad och lite kokos på toppen om man vill. De är enklare att göra än vad man kanske tror. Ställ de spritsade topparna i frysen i någon timme så är de enklare att doppa i choklad.

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mums-mums

Ca 30 st

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett 

ca 30 smörgåsrån

Garnering
ca 400–500 mörk choklad
1–2 msk rapsolja
kokos 

GÖR SÅ HÄR

1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande.

2. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

3. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.

4. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

5. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 timme.

6. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet.

7. Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.

1. Stansa ut ca 20 rundlar ur smörgåskex med en pepparkaksform, ett glas eller liknande. Lägg dem på ett galler eller ett bakplåtspapper.
1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåskex med en pepparkaksform, ett glas eller liknande. Lägg dem på ett galler eller ett bakplåtspapper.
2. Gör smeten enligt receptet. Vispa den kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
2. Gör smeten enligt receptet. Vispa den kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
3. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna.
3. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna.
4. Ställ in topparna i frysen i ca en timme så går de lättare att toppa i chokladen.
4. Ställ in topparna i frysen i ca en timme så går de lättare att toppa i chokladen.
5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet. 7. Doppa mumsmumstopparna i chokladen och ställ den på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.
5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet. Doppa mumsmumstopparna i chokladen och ställ den på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna.

 

mums-mums2

 

mums-mums1

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Strasskakor med chokladlinser

Klassiska, spritsade kakor som är oerhört spröda och goda.

0

Flätad vallmolimpa

Ett vackert, luftigt bröd som är enkelt att göra och himmelskt gott med smör och en skiva ost på.

0

Klippt kanellängd

Klippta kanellängder är både eleganta och gudomligt goda.

0

Lantbröd

Mustigt, enkelt och gott bröd som är bakat på lantbrödsmjöl som innehåller surdeg, vete, råg och rågkli.

0

Philadelphiabullar med citronsmak

Gudomligt goda och saftiga philadelphiabullar som bakas i långpanna.

0

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0

Kärleksmums – en älskad chokladdröm

Ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos.

0

Rågsiktskakor – klassiska matbröd

Saftiga och goda rågsiktskakor med hål i mitten som är enkla och roliga att göra.

0

M & M-snittar

Fantastiskt goda M & M snittar som är fullspäckade med mjölkchokladlinser, spröda på ytan och lite sega i mitten.

0