När dottern Amanda fyllde år överraskade jag henne och gästerna med dessa fantastiskt goda och fluffiga mums-mums. De gjorde succé kan jag lova och gick åt i en rykande fart.
Mums-mums består av en kexbotten, en fluffig skumfyllning som är doppad i choklad och lite kokos på toppen om man vill. De är enklare att göra än vad man kanske tror. Ställ de spritsade topparna i frysen i någon timme så är de enklare att doppa i choklad.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Mums-mums
Ca 30 st4 ½ dl strösocker¾ dl florsocker1 äggvita1 ½ dl vatten, kallt1 ½ msk gelatinpulver1 ½ dl vatten, kokhett ca 30 smörgåsrånGarneringca 400–500 mörk choklad1–2 msk rapsoljakokos GÖR SÅ HÄR1.Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande.
2. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
3. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.
4. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
5. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 timme.
6. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet.
7. Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.
[caption id="attachment_4632" align="" width="860"] 1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåskex med en pepparkaksform, ett glas eller liknande. Lägg dem på ett galler eller ett bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_4641" align="" width="860"] 2. Gör smeten enligt receptet. Vispa den kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.[/caption]
[caption id="attachment_4634" align="" width="860"] 3. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna.[/caption]
[caption id="attachment_4635" align="" width="860"] 4. Ställ in topparna i frysen i ca en timme så går de lättare att toppa i chokladen.[/caption]
[caption id="attachment_4636" align="" width="860"] 5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet. Doppa mumsmumstopparna i chokladen och ställ den på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna.[/caption]
En riktigt läcker, god chokladfudge som är en stor favorit i min familj. Den är så god, så god, så god! Man kan tillsätta mörk, ljus eller mjölkchoklad i smeten. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt till ditt flöde! Tips! Här hittar du massor av läckra …
I betalt annonssamarbete med Nicks. Den här är en sockerfri, ljuvligt god variant av den populära wienernougaten. Men denna gjord av Nicks choklad påverkar i princip inte blodsockret och innehåller inte nougat med socker. Så himla gott godis som också är väldigt enkelt att göra. Perfekt både som jul- och påskgodis. Wienerchoklad 150 g Nick´s …