Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Ananaskärleksmums

dagensrecept ananaskarleksmums9 ananaskarleksmums7 Kärleksmums är en älskad klassiker som jag ofta bakar, men oftast med choklad. Den här gången har jag gjort en riktigt god variant med ananas både i kakan och glasyren. Och kakan är så makalöst god! Det blev en riktig succé kan jag lova! Kakan har en fräsch, söt och härlig smak som gillas av både vuxna och barn. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Ananaskärleksmums

20–24 bitar 6 ananasringar i konservburk (spar spadet i ett glas) 3 ägg 2 ¾ dl strösocker 1 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan bytas mot ½ tsk malen kardemumma) 1 tsk vaniljsocker 2 ½ tsk bakpulver 100 g smör, smält 4 ½ dl vetemjöl 1 dl filmjölk 1 dl ananasspad Glasyr 1 msk vaniljsocker 4 dl florsocker 40 g smör, smält 4–5 tsk ananasspad riven kokos GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används både till smeten och glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl ananasspad och ananasbitarna i smeten. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 21 x 31 cm i diameter. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen. 5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar. 6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv. Jämna gärna till ytterkanterna.
Jag håller på med headern nu, blir klar imorgon. Förhoppningsvis är vi redo på tisdag. Tänkte ha allt live på torsdag nästa vecka. Då kör vi pressrelease. Super om hon gör klart två inlägg. Kan hon komma in till oss på fredag, alt måndag nästa vecka?1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används både till smeten och glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar. [caption id="attachment_9698" align="aligncenter" width="860"]2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen, filmjölken, ananasspadet och ananasbitarna i smeten. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl ananasspad och ananasbitarna i smeten.[/caption] [caption id="attachment_9699" align="aligncenter" width="860"]3. Häll smeten i en smord och bröad form, 21 x 31 cm i diameter. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, 21 x 31 cm i diameter.[/caption] [caption id="attachment_9700" align="aligncenter" width="860"]4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna i formen. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.[/caption] [caption id="attachment_9701" align="aligncenter" width="860"]5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar. 5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.[/caption] [caption id="attachment_9702" align="aligncenter" width="860"]6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv. Jämna gärna till ytterkanterna. 6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv. Jämna gärna till ytterkanterna.[/caption]   ananaskarleksmums8 ananaskarleksmums5 ananaskarleksmums10 ananaskarleksmums2 ananaskarleksmums3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Krispig mjölkchokladkladdkaka

Läcker mjölkchokladkladdkaka med crunchig chokladganache på toppen.

0

Mjölkchokladscheesecake med maränger

Läcker, fryst dessert som kan göras ett par dagar före servering.

0

Vitlöksbröd med flingsalt

Ljuvligt goda vitlöksbröd som har en rykande åtgång.

0

Klassiska semlor

Luftiga, saftiga och ljuvligt goda semlor med mandelmassa och vispgrädde.

0

Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

Ljuvligt goda Nutellabrownies som är superenkla att göra och har en rykande åtgång.

0

Fröknäcke med chiafrön

Krispigt fröknäcke med nyttiga chiafrön i degen.

0

Nutellapaj med smulbotten

En smulig pajbotten med en härligt krämig Nutellaganache på toppen. Servera med vispgrädde eller glass.

0

Semmeltårta

Superläcker semla i jätteformat som räcker till många!

0

Schweizernötrutor

Ljuvliga, saftiga rutor med en helt underbar schweizernötsfuge på toppen!

0

Nutellasemlor

Krämig Nutella och vispad grädde i semlan är makalöst god komination.

0

Hembakta polarkakor

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

0

Banoffeepaj med maräng

Banan, Daim, kolasås, fluffig vispgrädde och maräng på en frasig Digestivebotten – det kan knappast bli godare!

0