Kärleksmums är en älskad klassiker som jag ofta bakar, men oftast med choklad. Den här gången har jag gjort en riktigt god variant med ananas både i kakan och glasyren. Och kakan är så makalöst god! Det blev en riktig succé kan jag lova! Kakan har en fräsch, söt och härlig smak som gillas av både vuxna och barn.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Ananaskärleksmums
20–24 bitar6 ananasringar i konservburk (spar spadet i ett glas)
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan bytas mot ½ tsk malen kardemumma)
1 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
4 ½ dl vetemjöl
1 dl filmjölk
1 dl ananasspadGlasyr
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
40 g smör, smält
4–5 tsk ananasspad
riven kokosGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används både till smeten och glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl ananasspad och ananasbitarna i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 21 x 31 cm i diameter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv. Jämna gärna till ytterkanterna.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används både till smeten och glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar.
[caption id="attachment_9698" align="aligncenter" width="860"] 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölk, 1 dl ananasspad och ananasbitarna i smeten.[/caption]
[caption id="attachment_9699" align="aligncenter" width="860"] 3. Häll smeten i en smord och bröad form, 21 x 31 cm i diameter.[/caption]
[caption id="attachment_9700" align="aligncenter" width="860"] 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_9701" align="aligncenter" width="860"] 5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.[/caption]
[caption id="attachment_9702" align="aligncenter" width="860"] 6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv. Jämna gärna till ytterkanterna.[/caption]
MANDARINKLADDKAKA Mandarinkladdkaka är ljuvligt gott. Mandarinklyftorna lyfter smaken otroligt mycket och kladdkakan smakar fruktigt och fantastiskt gott! En riktigt läcker kladdkaka som är mycket lätt att baka! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Baka en fantastiskt god citronkladdkaka – klicka här för recept! Mandarinkladdkaka 150 g smör3 dl strösocker1/2 krm salt2 msk vaniljsocker3 ägg1 3/4 …