Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Mjuka kanelbullerutor

dagensrecept2

Saftiga, mjuka rutor med en urgod kanel- och smörfyllning på toppen som gör att de får de en härlig smak av kanelbulle. De är superenkla att baka och gräddas i en långpanna. Det går bra att frysa in rutorna som blir över, om det blir några 😉

Gör supergoda, fluffiga marshmallows – klicka här för receptet!
Gör supergoda, fluffiga marshmallows – klicka här för receptet!
Kanelbullekaka
Saftig kanelbullekakak – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola Facebook: Lindas bakskola

Mjuka kanelbullerutor

Ca 24 bitar

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl

50 g smör, smält

1 ½ dl vatten, kokhett


Fyllning
50 g smör

½ dl mjölk

½ tsk mald kanel
1 ½ msk vaniljsocker

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör ner det ihop med smör och vatten till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 19 x 27 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min.

4. Stjälp upp kakan på en skärbräda med undersidan uppåt. Dra bort bakplåtspappret.

5. Fyllning: Smält smöret och tillsätt mjölk, kanel och vaniljsocker. Låt blandningen puttra i ca 1 min under omrörning.

6. Skeda smörmjölken över botten och låt den svalna. Ställ kakan övertäckt i kylen i ca 30 min.

7. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor. Servera gärna med vispad grädde och hallon.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör ner det ihop med smör och vatten till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör ner det ihop med smör och vatten till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 19 x 27 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Häll smeten i en form, ca 19 x 27 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min.
4. Stjälp upp kakan på en skärbräda med undersidan uppåt. Dra bort bakplåtspappret.
4. Stjälp upp kakan på en skärbräda med undersidan uppåt. Dra bort bakplåtspappret.
5. Fyllning: Smält smöret och tillsätt mjölk, kanel och vaniljsocker. Låt blandningen puttra i ca 1 min under omrörning.
5. Fyllning: Smält smöret och tillsätt mjölk, kanel och vaniljsocker. Låt blandningen puttra i ca 1 min under omrörning.
6. Skeda smörmjölken över botten och låt den svalna. Ställ kakan övertäckt i kylen i ca 30 min.
6. Skeda smörmjölken över botten och låt den svalna. Ställ kakan övertäckt i kylen i ca 30 min.
7. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor. Servera gärna med vispad grädde och hallon.
7. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor. Servera gärna med vispad grädde och hallon.dagensrecept

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

En riktig chokladbomb för chokladälskaren, toppad salta nötter som ger ett härligt tuggmotstånd.

0

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0

Knaprigt fröknäcke

Nyttigt, gott och knaprigt fröknäcke som passar alla tillfällen.

0

Morotstekakor

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

0

Kanelbullekladdkaka

Det bästa av två världar – kladdkaka & kanelbulle i ett.

0

Citronkladdkaka

Frisk & syrlig kladdkaka som verkligen smälter i munnen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Brödkrans med ägg

Förgyll påskbuffén och servera äggen i en snygg och god brödkrans!

0

Smulig citronkaka

Smuliga, friska & fräscha citronrutor som har en pajliknande yta och lite saftigare innanmäte.

0

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa

Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Fröna ger dem extra goda och nyttiga.

0