En av de godaste cheesecakes man kan tänka sig. Ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott! Och den smuliga botten är en perfekt kombination.
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Fryst jordgubbscheesecake
ca 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
ca 400 g jordgubbar, mosade
1 ½ dl strösocker
2 ägg, delade i vitor & gulor
5 dl vispgrädde
400 g färskost, t ex Philadelphia
Garnering
3–4 jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen.
5. Garnering: Mosa jordgubbarna och ringla dem över ytan. Rör om lite försiktigt med en gaffel så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering.