Bloggar Lindas Bakskola Lindas kondisbitar Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Enkla browniebakelser

browniebakelser1 browniebakelser5

När man ska ha många gäster är de här ljuvligt goda browniebakelserna med en lite lätt kladdig botten, fluffig vispgrädde och hackad choklad perekt att bjuda på. De kommer garanterat bli uppskattade! Själv älskar jag dem – enkelt är gott!

Tips! Gör en halv sats och använd en mindre form, ca 14 x 18 cm om du vill göra 10–12 bakelser.

Ljuvligt goda, läckra salmiakbollar – klicka här för recept!
Ljuvligt goda, läckra salmiakbollar – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Enkla browniebakelser 

20–24 st

400 g smör
9 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl
8 ägg 

Garnering
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösocker och blanda. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och äggen och rör om till en slät smet.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

4. Skär chokladkakan i rutor 20–24 st.

5. Vispa grädden och spritsa toppar på rutorna.

6. Hacka chokladen och strö bitarna över gräddtopparna. Ät och njut!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösocker och blanda. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och äggen och rör om till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösocker och blanda. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och äggen och rör om till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Skär chokladkakan i rutor 20–24 st.
4. Skär chokladkakan i rutor 20–24 st.
5. Vispa grädden och spritsa toppar på rutorna.
5. Vispa grädden och spritsa toppar på rutorna.
6. Hacka chokladen och strö bitarna över gräddtopparna. Ät och njut!
6. Hacka chokladen och strö bitarna över gräddtopparna. Ät och njut!

browniebakelser3 browniebakelser4

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Enkla morotsbrödet i springform

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

0

Segmjuk jordgubbskaka

De segmjuka kanterna gör jordgubbskakan oemotståndligt god och festlig!

0

Brödstrutar

Fyll de superläckra brödstrutarna med t ex grönsaker, kyckling, keso eller en god röra!

0

Hönökaka

Mjuka tunna brödplattor som är en uppskattad och god klassiker.

0

Smulig hallon- & chokladpaj

Läcker, smulig hallonpaj med grovhackad choklad på toppen som gör den extra god.

0

Hemgjorda korvbröd

Saftiga och mjuka bröd som gör korven extra god och är mycket billigare än köpta.

0

Runt vitlöksbröd

Saftigt, mjukt bröd med en härlig vitlökssmak. Det passar bra till middag, buffé och picknick.

0

Snabba grahamsfrallor

Servera rykande färska frallor på ca 20 min!

0

Mjuka kanelbullerutor

Sockerkaksrutor med en ljuvligt god kanelbullesmak. Servera gärna med vispgrädde & hallon.

0

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

En riktig chokladbomb för chokladälskaren, toppad salta nötter som ger ett härligt tuggmotstånd.

0

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0