Korv i bröd är jättegott och uppskattat att servera till både barn och vuxna. Det går bra att grilla dem på grillen i stället för att grädda dem i ugnen. Men tänk på att inte ha för varm glöd som brinner för hårt för då bränns bröden och korvarna blir inte varma inuti.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Korv i bröd
ca 10 st
¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i ca 10 bitar.
3. Rulla ut degbitarna till smala längder, något längre än korven.
4. Snurra degen runt korven och avsluta med ändarna under korven.
5. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
6. Pensla degen med ägg (kan uteslutas, men då blir bröden matta i stället för blanka).
7. Grädda korvarna mitt i ugnen i 10–14 min.