Drömgod marängtårta fylld med vit chokladmousse, jordgubbar och choklad. Vanliga ingredienser som tillsammans blir en superläcker, perfekt tårta. Enkelt är gott! Tårtan passar vid alla tillfällen och älskas av både barn och vuxna.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse
16–20 bitar
Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker
Vit chokladmousse
7 dl vispgrädde
300 g vit choklad, smält
2 äggulor
Fyllning & garnering
ca 1 liter jordgubbar (eller efter eget önskemål)
200 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.
5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i småbitar och strö dem över grädden.
6. Lägg på den andra bottnen ovanpå grädden och jordgubbarna. Ringla smält choklad över den översta marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut grädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen.