Bloggar Lindas Bakskola Lindas jordgubbar Lindas tårtor Okategoriserade

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

marängtårta1 marängtårta4

Drömgod marängtårta fylld med vit chokladmousse, jordgubbar och choklad. Vanliga ingredienser som tillsammans blir en superläcker, perfekt tårta. Enkelt är gott! Tårtan passar vid alla tillfällen och älskas av både barn och vuxna.

Baka en superläcker kokoskladdkaka – klicka här för recept!
Baka en superläcker kokoskladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

16–20 bitar

Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker

Vit chokladmousse
7 dl vispgrädde
300 g vit choklad, smält
2 äggulor

Fyllning & garnering
ca 1 liter jordgubbar (eller efter eget önskemål)
200 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt den kallna på plåten.

3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.

5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i småbitar och strö dem över grädden.

6. Lägg på den andra bottnen ovanpå grädden och jordgubbarna. Ringla smält choklad över den översta marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut grädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen.

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt den kallna på plåten.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

 

 

4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.
4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.

 

5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i småbitar och strö dem över grädden.
5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i småbitar och strö dem över grädden. 
6. Lägg på den andra bottnen ovanpå grädden och jordgubbarna. Ringla smält choklad över den översta marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut grädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen!
6. Lägg på den andra bottnen ovanpå grädden och jordgubbarna. Ringla smält choklad över den översta marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut grädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen!

marängtårta3

utvald marängtårta1

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Korv i bröd/Pinnbröd

Jättegoda korv i bröd som kan gräddas på grillen eller i ugnen.

0

Jordgubbskladdkaka

Bästa, godaste jordgubbskladdkakan – och den är så lätt att göra!

0

Jordgubbskladdkakebakelser

Baka min fantastiskt goda jordgubbskladdkaka och gör busenkla, men ljuvligt goda bakelser av dem.

0

Segknapriga kolasnittar

Lite sega inuti och knapriga på ytan – utsökt goda!

0

Morotslimpa med råg

Morötterna i degen gör limpan extra saftig & god och rågmjölet tillför nyttig fibrer!

0

Rund kärleksmumskaka

Oerhört saftig chokladbottnen med en ljuvlig chokladglasyr och kokosflingor på toppen!

0

Fryst jordgubbscheesecake

En smulig botten och ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott!

0

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

Hela kakan görs av samma deg vilket gör den oerhört lättbakad.

0

Segmjuk blåbärskaka i limpform

Favoritkaka! Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Calzone – inbakad pizza

Älskade Calzone! Underbar, inbakad pizza fylld med ost, skinka, tomatsås och oregano (kan varieras).

0

Knäckig jordgubbspaj

Läckraste jordgubbspajen med ett underbart, knäckigt smultäcke.

0