Baka hallonbullar i form av en läcker pizza! Lätt att göra, supergod och garanterat en populär snackis runt fikabordet! Kanterna på pizzan är oerhört saftiga och goda och de sötsyrliga ugnsgräddade hallonen är en perfekt kombination!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola
Hallonpizza
ca 12 bitar
12 g jäst (¼ paket)
2 dl mjölk
2 krm kardemummakärnor, mortlade
½ dl strösocker
1 nypa salt
25 g smör, rumsvarmt
4–5 dl vetemjöl
Fyllning
ca 150 g hallon
2 msk strösocker
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rundel, ca 1 ½ cm tjock. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Blanda hallonen med strösockret och bred ut dem på degplattan.
4. Grädda bullen mitt i ugnen i 8–11 min. Låt den svalna på plåten.
5. Pudra över lite florsocker och skär bullen i ”tårtbitar”.