Lättgjord & grymt god mördegsinbakad chokladkaka! En uppskattad kaka som garanterat blir en snackis runt fikabordet. Man kan använda vilken sorts choklad som helst. Jag bakade in en mjölkchokladkaka och kakan gick åt som smör i solsken. Alla i familjen gav den högsta betyg!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mördegsinbakad mjölkchoklad
10–12 bitar
100 g smör, kallt
1 nypa salt
2 ¼ dl vetemjöl
2 msk strösocker
200 g mjölkchokladkaka
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop smöret med salt, vetemjöl och strösocker till en deg.
2. Kavla ut degen till en rektangel som är 3–4 cm längre än chokladkakan och ca 20 cm bredare, på ett bakplåtspapper.
3. Lägg chokladkakan ovanpå degen. Skär kanterna i sneda flikar.
4. Vik översta kanten över chokladkakan. Fläta ihop flikarna ovanpå chokaldkakan och vik upp den undre kanten.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite så det fastnar på ytan.
6. Gräddan kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna på plåten.