Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat

Raggmunk

94 röster
Så steker du raggmunk. Klicka på filmen!

Dessa RAGGMUNKAR är så goda! Ett riktigt toppenrecept på de allra godaste raggbunkarna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Raggmunk – en älskad svensk klassiker. Frasiga, stekta potatispannkakor skulle man kunna beskriva dem som. En husmanskost som alltid är uppskattad av både vuxna och barn. Ofta serveras raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt, men självklart kan man servera raggmunkarna med precis vad man vill.

Raggmunk 

(8–10 st)

1 kg okokt potatis (vikten avser skalad och okokt potatis)
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan i ett durkslag.

2. Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, salt och svartpeppar i en bunke. 

3. Häll ner den rivna potatisen i mjölksmeten och rör om.

4. Värm upp en stekpanna. Smält ner en klick smör eller olja. Klicka ut smeten och platta till den tunt. Stek på medelvärme tills raggmunken får en gyllenbrun färg, vänd och stek andra sidan gyllenbrun.

Servera gärna med lingonsylt, ev. stekt fläsk och grönsaker. Eller valfria tillbehör.

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Beryl Lickander
Beryl Lickander
1 månad sedan

Ser smaskens ut. Älskar Raggmunkar. Ska prova ditt recept.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chili sin carne

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chili sin carne är en vegetarisk/vegansk, ljuvligt god, smakrik maträtt som är lätt att tillaga. Gott, nyttigt och enkelt! Chili sin carne 6 portioner 2 gula lökar, hackade2 vitlöksklyftor1 msk olja400 g vegofärs3 msk tomatpuré1–2 tsk chilipulver1 tsk paprikapulver1 krm svartpeppar3/4 tsk salt1 msk soja1 burk krossade tomater (à …

0

Havergrynsfrallor utan vetemjöl

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Enklare frallor kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Frallorna är underbart goda, nyttiga och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd. Så himla smart och bra recept! Havregryn innehåller inte gluten naturligt, …

23

Havrelimpa utan vetemjöl

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En nyttig limpa fylld med frön och degen är baserad på havremjöl istället för vetemjöl. En supergod, nyttig limpa fylld med fibrer som påverkar blodsockret mindre än vanligt bröd. Havrelimpa utan vetemjöl 1 st 3 ägg2 tsk bikarbonat1 tsk salt3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt5 dl havregrynsmjöl2 dl blandade frön, t …

11

Glassbomb nyårsdessert

GLASSBOMB med tre smaker – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster, men inte lika jämnt som när man låter varje lager stelna i frysen. Tips! Tillsätt …

0

GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS

I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri. Mor Matildas rimmade julskinka är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden går att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste …

0

Saffransblomma saffransbullar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supersaftiga saffranbullar i form av en blomma. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna med knastrande pärlsocker och en Dumlechoklad i mitten (välj vilken choklad du vill att stoppa i bullen) Saffransblommor Ca 30 st Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm …

0

Pepparkaks nicecream

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Nyttig pepparkaksglass med bara 3 ingredienser som är oerhört krämig och god. Som en riktigt glass, men innehåller fryst banan, mjölk och pepparkakskrydda. Så himla god och man kan frossa i hur mycket glass man vill utan att få en sockerchock. Pepparkaksglass nicecream 2–3 frysta bananerca 1/2 tsk pepparkakskrydda1–2 …

0

Chokladdoppade bananer med strössel

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chokladdoppade bananer är gott, festligt och  passar perfekt som snacks till kvällsfikat, på barnkalaset eller helgmyset. Alltid lika gott och väldigt roligt att göra. Chokladdoppade bananer med strössel 50 g choklad (valfri sort)1 banan1 dl strössel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Skär bananen …

0

Strösselknappar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Strössel och choklad är en perfekt kombination. Ett ljuvligt gott godis med bara 2 ingredienser som är väldigt roligt att göra! Det knastrar gott mellan tänderna! Förvara chokladen i kylen. Strösselknappar 2 dl strössel100 g choklad (valfri sort) GÖR SÅ HÄR Häll strösslet på en liten tallrik/assiett. Smält chokladen …

0

Saffransdrömmar

Drömgoda, spröda, gyllengula småkakor som fullkomligt smälter i munnen. Dessa saffransdrömmar doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka.TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Saffransdrömmar  18 st 1/2 g saffran (1 påse)50 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösocker1/2 tsk hjorthornssalt1/2 dl matolja eller rapsolja2 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

4

Italiensk maräng

Italiensk maräng 1/2 dl vatten2 1/4 dl strösocker4 äggvitor GÖR SÅ HÄR Koka upp vatten och strösocker till 121 grader i en kastrull. Börja vispa äggvitan till ett hårt skum med en elvisp när sockerlagen är 110 grader. 2. Häll ner sockerlagen långsamt i äggvitan. Vispa samtidigt med elvispen på högsta. Fortsätt att vispa tills marängen …

0

Bounty recept

Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola BOUNTY 25–28 st 50 g smör, smält3 dl riven kokos2 dl florsocker1 tsk vaniljsocker½ dl vispgrädde …

3
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x