Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

3-minuters tunnbröd

580 röster

3-minbrod3 3-minbrod5 3-minbrod1
Detta inlägg innehåller annonslänkar.
Ljuvligt goda tunnbröd som går blixtsnabbt att grädda. Endast 3 minuter per bröd i stekpannan. Det perfekta frukostbrödet som har en rykande åtgång. Ljuvligt gott bröd!

Gjutgärnsstekpannor leder värmen bättre än t ex en teflonstekpanna, men det funkar bra med det också om du inte har en i gjutjärn.

Baka ljuvligt goda scones-tekakor på bara 15 min – klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda scones-tekakor på bara 15 min – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Grilltips!
Gör degen och bröden enligt receptet. Grädda dem på grillen när glöden inte är för stark. Supergott till grillade grönsaker, kött och sallad!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

3-minuters tunnbröd

6–8 st

Det mjuka, goda bröden tar bara ca 3 minuter att grädda i stekpannan. (Det går bra att endast använda 5 dl vetemjöl om du inte har rågsikt hemma).

50 g smör, rumsvarmt
2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i 6–8 bitar.

3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2–3 mm tunna.

4. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 1 ½ min per sida. Anpassa värmen hela tiden  så att brödet inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan  gräddningstiden, den kan variera några sekunder eller någon minuter mer eller mindre.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen i 6–8 bitar.
2. Dela degen i 6–8 bitar.
3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2–3 mm tunna.
3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2–3 mm tunna.
4. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
4. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 1 ½ min per sida. Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan gräddningstiden, den kan variera några sekunder eller någon minuter mer eller mindre.
5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 1 ½ min per sida. Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan gräddningstiden, den kan variera några sekunder eller någon minuter mer eller mindre.

steg63-minbrod4 3-minbrod6 utvald 3-minbrod2 3-minbrod7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Daimfudge-bars

Lyxiga lättgjorda fudge bars med knaprig Diam i smeten och på toppen – fantastiskt gott!

0

Kanelkladdkaka

En vansinnigt god kladdkaka med smak av kanel! Helt underbar!

0

Saffranssmörbullar med pärlsocker

De allra läckraste, saftigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en ljuvlig smörkräm.

0

Lättgjorda Bounty med bara 4 ingredienser

Extra snabbgjorda Bounty med få ingredienser som är himmelskt goda!

0

Lakritssnittar

Knapriga snittar med en läcker smak av Turkisk peppar.

0

Lakritskladdkaka

Kladdig chokladkaka med krossad turkisk peppar på toppen – en gudomligt god kombination!

0

Mormors hålkakor

Goda, luftiga och saftiga hålkakor som passar perfekt till frukost, mellis och till en god soppa eller sallad.

0

Pizzafrallor

Ljuvligt goda pizzafrallor fyllda med ost, skinka & oregano.

0

Oreo-glasstårta med 4 ingredienser

Lättgjord, gudomligt krämig & god glass med smarriga Oreokakbitar i. En riktig tiopoängare!

0

Hallonpizza

Baka hallonbullar i form av en superläcker, god pizza!

0

Grovlimpa

Nyttig, fiberrik limpa som är oerhört saftig och god.

0

Mördegsinbakad mjölkchoklad

Inbakad chokladkaka med ett frasigt mördegsskal – ljuvligt gott!

0