Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas jul Lindas saffran Lindas semlor Okategoriserade

Saffranssemlor

saffranssemlor5 saffranssemlor2 saffranssemlor3 Magiskt goda och extremt saftiga saffranssemmelbullar. Äggen i degen gör bullarna extra luftiga och goda! Jag älskar dessa goda semlor och de är perfekta att fira advent med eller bjuda på som dessert eller till fikat. De får 12 av 10 poäng, alltså godare än godast!!! 🙂 [caption id="attachment_37557" align="" width="215"]Baka en superläcker sötsalt chokladkolapaj – klicka här för recept! Baka en superläcker sötsalt chokladkolapaj – klicka här för recept![/caption] Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Saffranssemlor

Ca 20 st Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 3 ägg 225 g smör, rumsvarmt 12–14 dl vetemjöl Garnering 1 ägg florsocker Fyllning ca 200 g mandelmassa 2–3 msk mjölk 6–8 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 20 bitar. 3. Forma runda bullar av degbitarna. Lägg dem med på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler. 6. Skär ett lock på bullarna. Gröp ur lite inkråm ur bottnen på bullarna. Mosa ihop mandelmassa med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick fyllning i gropen på varje bulle. 7. Spritsa visad grädde på bullarna. 8. Lägg på locken och pudra florsocker över bullarna. [caption id="attachment_37599" align="" width="860"]1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. 1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.[/caption] [caption id="attachment_37600" align="" width="860"]2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 20 bitar. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 20 bitar.[/caption] [caption id="attachment_37601" align="" width="860"]3. Forma runda bullar av degbitarna. Lägg dem med på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 3. Forma runda bullar av degbitarna. Lägg dem med på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.[/caption] [caption id="attachment_37602" align="" width="860"]4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption] [caption id="attachment_37603" align="" width="860"]5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler. 5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption] [caption id="attachment_37604" align="" width="860"]6. Skär ett lock på bullarna. Gröp ur lite inkråm ur bottnen på bullarna. Mosa ihop mandelmassa med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick fyllning i gropen på varje bulle. 6. Skär ett lock på bullarna. Gröp ur lite inkråm ur bottnen på bullarna. Mosa ihop mandelmassa med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick fyllning i gropen på varje bulle.[/caption] [caption id="attachment_37605" align="" width="860"]7. Spritsa visad grädde på bullarna. 7. Spritsa visad grädde på bullarna.[/caption] [caption id="attachment_37606" align="" width="860"]8. Lägg på locken och pudra florsocker över bullarna. 8. Lägg på locken och pudra florsocker över bullarna.[/caption]   saffranssemlor4 saffranssemlor1 utvald 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vit chokladpannacotta med pepparkaka

Lyxig, len och krämig pannacotta smaksatt med härlig vit choklad. En perfekt dessert!

0

Saffranmazarinkaka

Lyxig, läcker saffranmazarinkaka som garanterat har en rykande åtgång. En perfekt dessert i juletider!

0

Sötsalt chokladkolapaj

Ljuvlig chokladpaj med en superhärlig kolakräm, täckt med krämig chokladganache! Vilken dröm!!!

0

Rostad mandelbräck

Det allra enklaste godiset man kan tänka sig. Men också ett av det godaste! Enkelt är bäst!

0

Lättgjord fudge med florsocker

Drömgod fudge som är oerhört enkel att göra själv!

0

Cashewbräck

Lättgjort, enkelt godis som är ljuvligt gott! De salta nötterna i kombination med chokladen är fantastisk!

0

Schweizernötsbräck

Gudomligt gott och lättgjort godis med en fantastisk smak av schweizernötschoklad!

0

Nyttig jordgubbsglass utan socker

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass som är supernyttig!

0

Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka som är supersaftig & ljuvligt god! En riktig 10-poängare!

0

Nötfudge

Nötterna i den lena, goda fudgen ger ett härlig tuggmotstånd. En perfekt smakkombination!

0

Nutellachokladkladdkaka med kokos

Allt gott i ett – Nutella, choklad och kladdkaka i ett. En perfekt kombination!

0

Oreofudge

Superläcker, mjuk och god chokladfudge med bitar av smarriga Oreokex.

0