En perfekt dessert som bara tar några minuter att göra! Moussen är oerhört krämig, luftig och god! Servera den gärna med hallon, jordgubbar eller någon fräsch frukt! Gör moussen samma dag som den ska ätas.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mjölkchokladmousse
6 portioner
3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mjölkchoklad
ca 50 g mjölkchoklad, hyvlad
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Fördela moussen i 6 glas. Strö över hyvlad eller hackad mjölkchoklad (ca 50 g).