Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

After Eight-tryffel

aftereighttryffel3 aftereighttryffel4 aftereighttryffel1

LYXIG CHOKLADTRYFFEL med minsmak! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. De har en len, mjuk härlig chokladsmak som är en av höjdpunkterna på godisbordet. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylen.

Ljuvligt godis som passar lika bra att servera till kaffet eller slå in dem i celofanpapper och ge bort i present.

Drömgod Daimfudge med 3 ingredienser – klicka här för recept!
Drömgod Daimfudge med 3 ingredienser – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

After Eight-tryffel

10–15 st

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

 

3. Häll grädden över chokladen.
3. Häll grädden över chokladen.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

 

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

 

aftereighttryffel5 aftereighttryffel6 utvald aftereighttryffel2 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kanel- & chokladtryffel

Kanel har en julig smak som passar perfekt till den läckra chokladtryffeln!

0

Chokladtryffel

Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. Lyxiga tryfflar som har en len, mjuk härlig chokladsmak och fullkomligt smälter i munnen.

0

Halvera mängden jäst

Läs mina tips om hur man minskar på jästmängden i bröd- och bulldegar.

0

Lindas brända mandlar med kanel & flingsalt

Ljuvligt goda kanderade mandlar smaksatta med kanel & flingsalt. Gott till glöggen eller som julgodis!

0

Hemgjord pepparkakskrydda

Pepparkakskrydda blandar du enkelt själv!

0

Rocky road

Ett otroligt enkelt och kanske det allra godaste julgodiset för många!

0

Mjölkchokladmousse

Krämig, fantastiskt god mousse som bara tar några minuter att göra! Servera gärna med hallon eller andra goda bär!

0

Lindas pizzadeg

En perfekt, supergod pizzadeg som kan fyllas efter egen smak. Och den är enkelt att göra!

0

Chokladmousse med vit choklad & hallon

Krämig, underbar, lyxig chokladmousse. Den blir extra lyxig och god med den vita chokladen och hallonen på toppen!

0

Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt

Mjuk, helt underbar fudge som är god både som lördagsgodis och till en kopp kaffe. Flingsaltet på toppen framhäver smaken och gör den extra god!

0

Chokladmousse med vit choklad

Fluffig chokladmousse med bara två ingredienser toppad med grovhackad vit choklad. Ljuvligt gott!

0

Mjölkchokladfudge

En fantastiskt god och len fudge med mjölkchoklad – den fullkomligt smälter i munnen!

0