Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas semlor Okategoriserade

Semmelbaguette med hallongrädde

0 röster

hallonbaguette3 hallonbaguette2

Superläcker semla i form av en baguette. Brödet består av vanlig semmedeg och den blir oerhört saftig, mjuk och luftig. Kombinationen vispgrädde och hallon är ljuvlig och gör semlan ännu godare! Skär en exakt så stor bit som du vill äta!

Baka semlor med krossad choklad – ljuvligt gott! Klicka här för recept!
Baka semlor med krossad choklad – ljuvligt gott! Klicka här för recept!

Semmelbaguette med hallongrädde

8–10 bitar

25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
½ dl strösocker
1 krm kardemummakärnor, mortlade
1 nypa salt
1 ägg
50 g smör, rumsvarmt
4–6 dl vetemjöl

Fyllning
200 g mandelmassa
2–3 msk mjölk
ca 75 g hallon

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Pensla längden med uppvispat ägg.

5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.

6. Skär av ett lock på baguetten.

7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.

8. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på botten. Fördela hallonen i mindre bitar och lägg dem på grädden.

9. Sätt på locket. Pudra över florsocker före servering.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd, lika lång som ugnsplåten. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Skär sneda snitt i degen med några centimeters mellanrum. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Pensla längden med uppvispat ägg.
4. Pensla längden med uppvispat ägg.
5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.
5. Grädda baguetten mitt i ugnen i 14–16 min. Låt den kallna på ett galler.
6. Skär av ett lock på baguetten.
6. Skär av ett lock på baguetten.
7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.
7. Gröp ur en mittsträng på botten. Blanda ihop mandelmassan med lite mjölk till en kladdig massa. Lägg massan i strängen på bottnen.

steg8b hallonbaguette1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Semmelbaguette

Superläcker, avlång semla som räcker till många! Äntligen kan du bestämma själv exakt hur stor semla du vill ha.

0

Lindas semlor

Extra saftiga semmelbullar som garanterat gör succé!

0

Nyttig hallonglass utan socker

Fräsch, supergod bärglass som bara tar några minuter att göra!

0

Klassisk kladdkaka

En perfekt kladdkaka! Ett av de populäraste kakorna som finns och det här receptet är väl beprövat.

0

Rostad granola

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.

0

Glace au four

En lyxig glassbomb på en frasig marängbotten med ett ljuvligt marängtäcke som gratineras i ugnen. Vaniljglass, hallon och krossad choklad – mums!

0

Blixtfrallor

Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftig innanmäte. Klara på bara 15 min!

0

Enkel filmjölkslimpa

Ljuvligt god och lättgjord filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Rör ihop degen på några minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen!

0

Bakpulver-grahamstekakor

Supergoda, mjuka och härliga tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen. De behöver inte jäsa och går fort att göra!

0

Bakpulverfrallor

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

0

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0