Snabbt, enkelt och gudomligt gott godis! Piffa till havrebollarna genom att rulla dem i hackad mintkrokantchoklad. Supergott! Den knapriga chokladen är supergod i kombination med den mjuka havrebollssmeten. Det blir ett läckert, crunchigt tuggmotstånd i bollarna.
Jag använde Marabous choklad, men även andra märken och varianter funkar lika bra.
[caption id="attachment_40038" align="" width="215"]Baka ljuvligt goda nougatbollar – klicka här för recept![/caption]
Mintkrokantbollar
15–20 st beroende på storlek4 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
¾ dl kokos
75 g smör
ca ½ dl vattenGarnering
200 g mintkrokant chokladkakaGÖR SÅ HÄR1. Smula sönder havregrynen lite grann i en skål. Tillsätt havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos, vatten och smör. Blanda ihop allt till en kladdig smet.
2. Rulla bollar av smeten. Hacka chokladkakan i småbitar. Rulla bollarna i chokladen. Förvara dem i kylen.
[caption id="attachment_40041" align="" width="860"] 1. Smula sönder havregrynen lite grann i en skål. Tillsätt havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos, vatten och smör. Blanda ihop allt till en kladdig smet.[/caption]
[caption id="attachment_40042" align="" width="860"] 2. Rulla bollar av smet. Hacka chokladkakan i småbitar. Rulla bollarna i chokladen. Förvara dem i kylen.[/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola Skumrutor, kokosmums, mumsmums, gräddbullar… Ja, kärt barn har många namn. De här godisrutorna är i alla fall gudomligt goda och så himla lätta att göra . Ett perfekt, hemgjort godis som räcker till många! Skumrutor 16–20 st 4 ½ dl strösocker ¾ dl florsocker 1 äggvita 1 ½ dl vatten, kallt 1 ½ msk …
Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.