Bloggar Lindas Bakskola Lindas tårtor

Daim-marängtårta

 
marängtårta5 marängtårta4 marängtårta2 Frasiga läckra marängbottnar med fluffig vispgrädde smaksatt med knäckig Daim. En vansinnigt god kombination och en tårta som funkar i alla lägen! Både på barnkalaset och efter en god middag i goda vänners lag. Tårtan håller ca 1 dygn i kylen, men marängbottnarna är som frasigast samma dag man gör den. Snabbtips! Man kan använda färdigköpta marängbottnar om man inte har tid att baka egna. [caption id="attachment_34981" align="" width="215"]Baka en ljuvligt god fransk chokladtårta med chokladganache och vaniljkräm – klicka här för recept! Baka en ljuvligt god fransk chokladtårta med chokladganache och vaniljkräm – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Daim-marängtårta

Ca 12 bitar Marängbottnar 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker Till bottnarna 100 g choklad, smält Fyllning 2 dubbel-Daim 5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum. 2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten. 3. Pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna. 4. Hacka Daimen. 5. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret. Blanda ner 2/3 av Daimen i grädden (spar 1/3 till garnering). 6. Lägg ena botten på en tallrik. Bred ut hälften av grädden på den. Lägg på den andra bottnen och bred ut resten av grädden. Strö över resten av den hackade Daimen. [caption id="attachment_34984" align="" width="860"]1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum. 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.[/caption] [caption id="attachment_34985" align="" width="860"]2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten. 2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.[/caption] [caption id="attachment_34986" align="" width="860"]3. Pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna. 3. Pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna.[/caption] [caption id="attachment_34987" align="" width="860"]4. Hacka Daimen. 4. Hacka Daimen.[/caption] [caption id="attachment_34988" align="" width="860"]5. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret. Blanda ner 2/3 av Daimen i grädden (spar 1/3 till garnering). 5. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret. Blanda ner 2/3 av Daimen i grädden (spar 1/3 till garnering).[/caption] [caption id="attachment_34989" align="" width="860"]6. Lägg ena botten på en tallrik. Bred ut hälften av grädden på den. Lägg på nästa botten och bred ut resten av grädden. Strö över resten av den hackade Daimen. 6. Lägg ena botten på en tallrik. Bred ut hälften av grädden på den. Lägg på den andra bottnen och bred ut resten av grädden. Strö över resten av den hackade Daimen.[/caption]   marängtårta1 marängtårta5 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

10-minuterstårta

På bara några minuter fixar du midsommaraftons höjdpunkt! Det enkla är det allra godaste!

0

Filmjölkslimpa utan sirap

Osötad limpa med nyttiga frön som inte behöver jäsa. Supergod och hållbar!

0

Nutella-semifreddo

Baka utan ugn! Magiskt god och lättgjord tårta med marängbottnar, vispgrädde & ljuvlig Nutella.

0

Marängbottnar

Frasiga, hemgjorda marängbottnar som används som bottnar i tårtor. Lätt att göra själv!

0

Rosa marshmallows

Mjukt, fluffigt skumgodis som är enkelt att göra själv!

0

Hemgjorda Gorbys ost- & skinkpiroger

Supergoda piroger fyllda med ost och skinka. Inspirationen kommer från färdigköpta Gorbyspiroger och de går också bra att frysa in.

0

Hemgjort smör med flingsalt

Flingsalt på smöret gör det extra gott & lyxigt!

0

Hemgjort vitlökssmör

Ljuvligt gott smör smaksatt med vitlök. Magiskt gott på en bit hembakad baguette eller fröknäcke!

0

Hemgjort basilikasmör

Färsk basilika i smöret är gudomligt gott. Ät det gärna på en bit fröknäcke – magiskt!

0

Hemgjort smör

Hemgjort smör är busenkelt att göra – och oerhört lyxigt & gott!

0

Nyttig filmjölkslimpa

En oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

0

Mjölfri havregrynslimpa

Nyttigt, saftig, mjölfri limpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0