Saftiga, goda frukostfrallor bakade helt utan mjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till en fint havremjöl i en mixer eller köksmaskin med knivar. Frallorna behöver inte jäsa och tar bara 15–20 min att göra!
Mjölfria havregrynsfrallor
12 st
7 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
2 ½ dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.
4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten.