Kladdkakornas rolls royce! Så galet, gudomligt god! Superlätt att göra och sååå läcker med härlig smak av sommar! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund jordgubbskladdkaka gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Jordgubbskladdkaka i rutor
Ca 12 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller frysta
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.