Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd Okategoriserade

Mjuka frukostfrallor

steg1 steg3

Extra saftiga, mjuka goda frukostfrallor som går bra att frysa in. Njut av dem med ett gott pålägg till en kopp te eller kaffe. Eller ta med bröden på utflykten, servera dem på buffén eller njut av dem till en fräsch sallad eller paj!

Så kalljäser du degen!
Baka ut degen och forma frallor. Lägg dem på plåten och låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten. Ta fram dem på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.

Saftiga, mjuka müslirutor – klicka här för recept!
Saftiga, mjuka müslirutor – klicka här för recept!
Filmjölkslimpa med rivna morötter – klicka här för recept!
Filmjölkslimpa med rivna morötter – klicka här för recept!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mjuka frukostfrallor

25–30 st

25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl rågsikt
ca 4 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, 12–14 cm långa.

3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, 12–14 cm långa.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

steg2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Extra saftiga korvbröd

Riktigt, läckra, härliga korvbröd som är mycket, mycket godare än färdigköpta.

0

Jordgubbskladdkaka i rutor

Somrig, härlig ljus kladdkaka med jordgubbar – en av de godaste kladdisarna man kan tänka sig! (Kan göras i en rund form).

0

Marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde

Festens höjdpunkt! Kalasgoda, härlig, lättgjord marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde!

0

Lättgjord sommartårta

Härliga marängtårta med fluffig grädde & blandade bär! Somrig & gudomligt god!

0

Hallonmarängtårta

Frasiga marängbottnar och fluffig hallongrädde – en superläcker, lättgjord tårta!

0

Nyttig hemgjord jordgubbsyoghurt

Sockerfri, hälsosam yoghurt som är oerhört krämig & god. Kräver en liten arbetsinsats och är billigare än färdigköpt!

0

Goda tårtfyllningar

Enkla, läckra fyllningar till tårtan!

0

Pudrade vaniljkrämbullar

Drömgoda bullar fyllda med vaniljkräm som garanterat gör succé på fikabordet.

0

Sockerbullar fyllda med vaniljkräm

Bullarnas rolls royce som är fyllda med ljuvlig vaniljkräm. Strösockret på ytan knastrar härligt mellan tänderna.

0