Supersaftiga, goda & lättgjorda Blåbärsmuffins som bakas om och om igen – året runt faktiskt. Men speciellt ofta under sommaren när blåbären växer ute i skogen. Det är så mysigt att strosa runt i blåbärsriset och plocka en hink och sedan gå hem och baka härliga, fluffiga muffins. Men om man inte har möjlighet att plocka själv är det värt att köpa en ask och baka dessa godingar och njuta av till fikat.
Här hittar du fler läckra recept med blåbär!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Blåbärsmuffins
Ca 16 st
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
Fyllning
ca 100 g blåbär
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.