Blåbärsmuffins5 Blåbärsmuffins9

Supersaftiga, goda & lättgjorda Blåbärsmuffins som bakas om och om igen – året runt faktiskt. Men speciellt ofta under sommaren när blåbären växer ute i skogen. Det är så mysigt att strosa runt i blåbärsriset och plocka en hink och sedan gå hem och baka härliga, fluffiga muffins. Men om man inte har möjlighet att plocka själv är det värt att köpa en ask och baka dessa godingar och njuta av till fikat.

 

Blåbärsmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
ca 100 g blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.

3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.

3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.

3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

Blåbärsmuffins6 Blåbärsmuffins8 Blåbärsmuffinsutvald Blåbärsmuffins10 Blåbärsmuffins7