Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas mat Okategoriserade

Bakpulverbullar

Bakpulverbullar2Bakpulverbullar3

LÄCKRA, GODA BAKPULVERBULLAR Bullarna är helt klara på ca 30 minuter (inklusive bakning och gräddning). 15 min bakning + 15 min gräddning! Frys in dem direkt om du inte äter upp alla bullar för bakpulverbullar blir torra snabbare än vanliga bullar.

Byt ut fyllningen! Kanelen kan bytas ut mot t ex vaniljsocker, hackad choklad,, Nutella, sylt, eller kardemumma.

Baka läckra vaniljkrämsbullar – klicka här!
Baka läckra vaniljkrämsbullar – klicka här!

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Bakpulverbullar

Ca 20 st

75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel 
2–3 msk strösocker

Garnering
1 ägg (uppvispat)
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.

3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

4. Rulla ihop degen från långsidan.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

7. Pensla bullarna med ägg.

8. Strö pärlsocker över bullarna.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
7. Pensla bullarna med ägg.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
8. Strö pärlsocker över bullarna.

snabbakanelbullar10Bakpulverbullar1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lättsockrad jordgubbslemonad

Lättgjord, härlig lemonad smaksatt med jordgubbar. Superläcker sommardryck!

0

Nyttiga bananchokladbollar

Smarriga havrebollar helt utan strösocker och smör. I stället innehåller de mosad banan vilket ger en söt, god smak!

0

Sockerfri jordgubbskräm

Nyttig, härlig jordgubbskräm helt utan socker! Håller ett par dagar i kylen.

0

Gjutna chokladformar fyllda med chokladgrädde & hallon

Superläckra chokladformar som man enkelt gjuter själv i muffinsformar av aluminium. Fyllda med chokladgrädde & hallon.

0

Chokladformar fyllda med jordgubbar & vispgrädde

Mycket lättgjorda chokladformar som man gjuter i muffinsformar av aluminium.

0

Sockerfri nyttig Jordgubbslemonad

Frisk, fräsch, nyttig och helt sockerfri lemonad – gudomligt god och läskande!

0

Mazarinpaj med blåbärsglasyr & florsocker

Drömgod pajliknande kaka med en spröd mördegsbotten, krämig mandelmassfyllning och härlig blåbärsglasyr.

0

Jordgubbsmoussetårta på browniebotten

LYX! Superläcker fluffig jordgubbsmousse på en lätt kladdig, chokladig browniebotten!

0

Jordgubbsmousse

Fluffig, härlig jordgubbsmousse – precis lika god som den ser ut att vara!

0

Webb-TV: Kvargfluffig Pavlova

Webb-TV: Så gör du en kvargfluffig Pavlova!

0

Kvargfluffig pavlova

Recept på en härlig kvargfluffig Pavlova!

0

Nyttig frozen yoghurt hallon

Gudomligt god, svalkande & fräsch glassyoghurt med hallon. Sockerfri och hälsosam!

0