POPULÄRA KLASSIKER Chokladsnittar är ljuvligt goda, lätta att baka och håller i flera veckor i en burk med tätt lock. Fyll kakburken med dessa smarriga godingar!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Chokladsnittar
30–35 st
1 ½ dl strösocker
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
125 g smör, rumsvarmt
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.