Suveränt god och lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats. Själva degen och utbakningen tar ca 5 min. Och därefter sköter den sig själv i ugnen i 20–25 min. Under tiden brödet gräddas så dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakat, saftigt bröd! Lätt som en plätt. Brödet innehåller ingredienser man oftast har hemma.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Snabblimpa som inte behöver jäsa
1 st
50 g smör, rumsvarmt
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
¾ tsk salt
2 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Forma degen till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Använd ordentligt mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.
3. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min.