Spröda fantastiskt goda småkakor, fyllda med hallonsylt. Fyll kakburken med dessa gudomligt goda klassiker som både vuxna och barn älskar! Här finns ett liknande recept med marsanpulver i degen!
Lite salt i degen gör den extra smakrik och god, men det kan uteslutas om man vill.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Här hittar du recept på fler goda småkakor från min blogg Lindas bakskola!
Hallongrottor
Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!