DRÖMGOD KLADDKAKA MED DAIMFUDGE Botten på den här ljuvligt goda kakan består av en chokladkladdkaka och på toppen ligger en riktigt, riktigt läcker daimfudge. De knapriga Daimbitarna gör kakan ännu godare!
Fudgen kan man göra på två sätt; antingen med en 200 g daimchokladkaka eller en 200 g naturell chokladkaka + 1 hackad dubbeldaim. Båda sätten funkar lika bra.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Daimfudge kladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Daimfudge
200 g Daim chokladkaka (eller 1 mjölkchokladkaka + 1 dubbeldaim)
¾ dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
4. Bred ut fudgen över kladdkakan. Låt den stelna innan du skär kakan i bitar.