SOCKERFRIA KAKOR Hälsosamma havrekakor med russin – helt utan mjöl, socker eller smör. De är segmjuka inuti och knapriga på ytan. Perfekta när man vill vara nyttig! Om man inte hinner äta frukost eller mellis kan man ta med sig några kakor på vägen.
Det tar bara några minuter att röra ihop smeten och 15 min att grädda kakorna. Totalt är de klara på 20–30 min.
Tips!
Smaksätt gärna kakorna med 1 tsk kanel, kardemumma eller vaniljpulver.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Nyttiga russinhavrekakor
1 banan
ca 2 dl havregryn (anpassa mängden till storleken på bananen, degen ska vara lätt kladdig).
¾–1 dl russin
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram banan, havregryn och russin.
2. Mosa bananen i en skål.
3. Tillsätt havregrynen och glanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
4. Rör ner russinen och forma bollar av degen.
5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.