FLUFFIGA, SAFTIGA PEPPARKAKSMUFFINS Muffins till fikat är gott, lätt att göra och mycket uppskattat. Smaksätt dem med pepparkakskrydda, så himla gott! Det går bra att frysa in dem!
Pepparkaksmuffins
Ca 15 st
100 g smör
1 msk färdigblandad pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.