Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Lindas stekpannemat

Pannkakor

pannkakor18

Att steka pannkakor är kul, avkopplande och framförallt goda att äta! Det här är ett klassiskt recept som ger goda frasiga pannkakor. Receptet är väl beprövat och funkar perfekt! Ibland behöver man reglera mängden mjölk eller vetemjöl om man tycker smeten blir för tunn eller för tjock. Provstek alltid en pannkaka så märker du om smeten är lagom tjock.

Smeten går lika bra att använda till plättar.

Tips! Servera gärna pannkakorna med sylt, äppelmos, vispgrädde eller glass! Om du vill ha ett sockerfritt alternativ är det jättegott att mosa en egen sylt av hallon, jordgubbar eller blåbär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Ljuvligt goda, lättgjorda ost- & skinkpiroger – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt goda, lättgjorda ost- & skinkpiroger – klicka på bilden för recept!

Pannkakor

3 dl vetemjöl
4 ägg
½ tsk salt
8 dl mjölk

smör att steka i

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa ihop vetemjöl, ägg, salt och hälften av mjölken till en tjock massa (utan klumpar).
  2. Tillsätt resten av mjölken, lite i taget och vispa allt till en slät smet. Låt den stå i ca 10 min. Om smeten är för tjock kan man tillsätt lite extra mjölk. Och om smeten är för tunn kan man vispa i lite extra vetemjöl. Provgrädda en pannkaka för att avgöra det.
  3. Värm upp en stekpanna på högsta värmen. Tillsätt en klick smör.
  4. Häll ett tunt lager smet i stekpannan. Sänk värmen ett par steg. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna.
  5. Grädda pannkakan en liten stund. Lägg de färdiga pannkakorna i hög på ett fat så de håller värmen. Reglera värmen upp och ner under gräddningen så pannkakorna blir lagom gyllenbruna.
3. Värm upp en stekpanna på högsta värmen. Tillsätt en klick smör.
3. Värm upp en stekpanna på högsta värmen. Tillsätt en klick smör.
4. Häll ett tunt lager smet i stekpannan. Sänk värmen ett par steg. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna.
4. Häll ett tunt lager smet i stekpannan. Sänk värmen ett par steg. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna.
5. Grädda pannkakan en liten stund. Lägg de färdiga pannkakorna i hög på ett fat så de håller värmen. Reglera värmen upp och ner under gräddningen så pannkakorna blir lagom gyllenbruna.
5. Grädda pannkakan en liten stund. Lägg de färdiga pannkakorna i hög på ett fat så de håller värmen. Reglera värmen upp och ner under gräddningen så pannkakorna blir lagom gyllenbruna.

pannkakor17

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

10-minuters frallor

Blixtsnabba, lättgjorda och underbart goda frukostfrallor!

0

Nyttiga äppelfrallor

Supergoda, mättande frallor som bl a innehåller havregryn, mjölk, ägg och rivet äpple. Äpplena gör dem extra saftiga och goda. De innehåller inget vanligt vitt vetemjöl.

0

Silviakaka

Superläcker Silviakaka med glasyr & kokos – en drömgod klassiker som funkar i alla lägen!

0

Chokladgrottor

Spröda, läckra mördegskakor med choklad!

0

Citronshot

Nyttig citron-, ingefära- och vitlöks-shot! Drick en shot varje morgon!

0

Glassbomb med tre smaker

Lyxig, drömgod glassbomb med vanilj, hallon & chokladsmak.

0

Chokladmousse med 2 ingredienser

Fluffigt, mycket lättgjord chokladmousse! Underbart god!

0

Mazarinkaka

Lyxig, lättgjord och ljuvligt god mazarinkaka.

0

Snöpraliner

Gudomligt god, len choklad med rikligt med florsocker på toppen!

0

Ischoklad utan kokosfett

Ischoklad som är härligt len och smälter direkt i munnen!

0

Chokladtryffelpraliner

Drömgoda chokladpraliner som fullkomligt smälter i munnen!

0