Att steka pannkakor är kul, avkopplande och framförallt goda att äta! Det här är ett klassiskt recept som ger goda frasiga pannkakor. Receptet är väl beprövat och funkar perfekt! Ibland behöver man reglera mängden mjölk eller vetemjöl om man tycker smeten blir för tunn eller för tjock. Provstek alltid en pannkaka så märker du om smeten är lagom tjock.
Smeten går lika bra att använda till plättar.
Tips! Servera gärna pannkakorna med sylt, äppelmos, vispgrädde eller glass! Om du vill ha ett sockerfritt alternativ är det jättegott att mosa en egen sylt av hallon, jordgubbar eller blåbär.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Pannkakor
3 dl vetemjöl
4 ägg
½ tsk salt
8 dl mjölk
smör att steka i
GÖR SÅ HÄR
- Vispa ihop vetemjöl, ägg, salt och hälften av mjölken till en tjock massa (utan klumpar).
- Tillsätt resten av mjölken, lite i taget och vispa allt till en slät smet. Låt den stå i ca 10 min. Om smeten är för tjock kan man tillsätt lite extra mjölk. Och om smeten är för tunn kan man vispa i lite extra vetemjöl. Provgrädda en pannkaka för att avgöra det.
- Värm upp en stekpanna på högsta värmen. Tillsätt en klick smör.
- Häll ett tunt lager smet i stekpannan. Sänk värmen ett par steg. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna.
- Grädda pannkakan en liten stund. Lägg de färdiga pannkakorna i hög på ett fat så de håller värmen. Reglera värmen upp och ner under gräddningen så pannkakorna blir lagom gyllenbruna.