Dag: 11 januari, 2017 (sida 1 av 6)

Köttfärssås & gnocchi

lindasköttfärssåsgnocchi3 lindasköttfärssåsgnocchi1

Lindas köttfärssås! Här får ni ett klassiskt recept på köttfärssås som jag väldigt ofta tillagar på vardagar. Den är enkel att göra, supergod och även mina barn älskar den! Jag brukar servera spagett, pasta och sallad till den. Den passar också perfekt att ha som fyllning i lasagne.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Köttfärssås & gnocchi

4–6 personer

1 gul lök
500 g köttfärs
3 vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
½–1 dl ketchup

salt
lite svartpeppar

Spagetti
gnocchi eller annan valfri pasta/spagetti (koka enligt förpackningen)

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör i en stekpanna. (Lägg den sedan i en tallrik på sidan).

2. Stek köttfärsen i en stekpanna. Mosa den med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.

3. Tillsätt pressad vitlök, oregano, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, salt och lite svartpeppar. Låt allt puttra på låg värme i ca 10 min. Späd med lite vatten om du vill ha en tunnare gryta.

Lunchtips! Kycklingbönsallad! Klicka här för recept!

Lunchtips! Kycklingbönsallad! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

Lindas köttfärssås

lindasköttfärssås2

lindasköttfärssås3

Lindas köttfärssås! Här får ni ett klassiskt recept på köttfärssås som jag väldigt ofta tillagar på vardagar. Den är enkel att göra, supergod och även mina barn älskar den! Jag brukar servera spagett, pasta och sallad till den. Den passar också perfekt att ha som fyllning i lasagne.

Lindas köttfärssås

1 gul lök
500 g köttfärs
3 vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
½–1 dl ketchup

salt
lite svartpeppar

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör i en stekpanna. (Lägg den sedan i en tallrik på sidan).

2. Stek köttfärsen i en stekpanna. Mosa den med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.

3. Tillsätt pressad vitlök, oregano, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, salt och lite svartpeppar. Låt allt puttra på låg värme i ca 10 min. Späd med lite vatten om du vill ha en tunnare gryta.

Tips! Bakad potatis i mikron – snabbt, enkelt och ljuvligt gott! Klicka här för recept!

Bakad potatis i mikron – snabbt, supergott och populärt recept! Klicka på bilden för att komma till receptet!

Bakad potatis & Keso

bakadpotatisKeso2

Bakad potatis, Keso och grönsaker är en ljuvligt god kombination! En mycket lättgjord, snabb maträtt som man aldrig tröttnar på. Dessutom är den nyttig!

Bakad potatis & Keso

Du behöver
bakpotatis (oskalad) (Det går bra även med vanliga potatisar, modell större)

Fyllning
Keso
majs
rödlök
paprika
gurka (eller andra valfria grönsaker)

1. Stick några hål i potatisen med en potatissticka.

2. Kör potatisen på högsta effekt i 10–15 minuter, beroende på storlek. Den ska vara ordentligt mjuk rakt igenom. Om du kör flera potatisar på en gång tar det längre tid.

3. Skär ett kryss i potatisen med en vass kniv. Tryck ihop den med fingrarna från sidorna så att krysset öppnar sig. Fyll med några skedar Keso och hackade grönsaker.

1. Stick några hål i potatisen med en potatissticka. 2. Kör potatisen på högsta effekt i 10–15 minuter, beroende på storlek. Den ska vara ordentligt mjuk rakt igenom. Om du kör flera potatisar på en gång tar det längre tid. 3. Skär ett kryss i potatisen med en vass kniv. Tryck ihop den med fingrarna från sidorna så att krysset öppnar sig. Lägg i en god röra eller en klick smör.

bakadpotatisKeso1

Tips! Servera en fräsch, ljuvligt god Mangosalsa till köttfärssåsen! Klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

Middagstips! Pulled pork gryta! Nyttig, smakrik och underbart god! Klicka här för recept!

pulledpork6

Pulled pork gryta – klicka på bilden för recept!

Tips! Kesosallad – ljuvligt gott! Klicka här för recept!

Kesosallad är supergott i den bakade potatisen! Klicka på bilden för recept!