Nyttiga chokladbollar utan socker. Den söta smaken kommer från dadlar! Om man inte vill använda kokosolja kan man byta ut det mot smör (eller mjölkfritt margarin om man vill ha de veganska).
Tips! Gör nyttig, krämig, supergod äppelglass på frukt – klicka här för recept! Tid 5 min!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Dadelbollar
Ca 20 st
16 dadlar
4 dl havregryn
1 dl kokos
2 msk kakao
1 dl kokosolja
3–4 msk kaffe (ev lite vatten)
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
3. Tillsätt kokos, kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.
Tips! Gör nyttig, krämig, supergod äppelglass på frukt – klicka här för recept! Tid 5 min!