Bloggar Lindas Bakskola Lindas pajrecept

Knäckig bärpaj

sponsorskylt_ny_Bosch

bärpajlyxmarsan8

bärpajlyxmarsan9

bärpajlyxmarsan14

Knäckig bärpaj med lyxmarsan. En superläcker, lättgjord paj med både hallon och jordgubbar och ett täcke med knäckiga smulor på toppen. Alla älskar en god paj! Servera den gärna med lyxmarsan, som är en blandning av marsansås och vispad grädde. Ljuvligt gott! Men även vanlig vaniljsås eller glass är goda tillbehör.

Knäckig bärpaj

Tips! Jordgubbarna kan bytas ut mot blåbär.

Pajskal
240 g vetemjöl (4 dl)
150 g smör
90 g strösocker (1 dl)
½ krm salt

Bärfyllning
400 g hallon (frysta eller färska)
250 g jordgubbar  (frysta eller färska)
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Knäckiga smulor
50 g smör, rumsvarmt
1 msk ljus sirap
1 ½ dl havregryn
¾ dl strösocker
2 msk vetemjöl

Lyxmarsan
3 dl vispgrädde
3 dl marsansås (pulversås som blandas ihop enligt förpackningen)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Pajskal: Väg upp ingredienserna och kör dem till en deg i en hushållsmaskin.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt den stå i kylen i ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 20 min.

4. Tina bären om du använder frysta. Mät upp vikten på bären och rör snabbt ihop dem med strösocker och potatismjöl.

5. Smulor: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulblandning.

6. Bred ut bären ovanpå pajskalet. Strö smulorna ovanpå bären.

7. Fortsätt grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min eller tills smulorna fått en gyllenbrun färg. Täck kanterna med aluminiumfolie under gräddningen om de får för mycket färg.

8. Lyxmarsansås: Blanda ihop marsansås enligt förpackningen. Låt den stå och tjockna en stund. Vispa grädden fluffig. Blanda ihop grädde och marsansås.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Pajskal: Väg upp ingredienserna och kör dem till en deg i en hushållsmaskin.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Pajskal: Väg upp ingredienserna och kör dem till en deg i en hushållsmaskin.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt den stå i kylen i ca 30 min.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt den stå i kylen i ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 20 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 20 min.

4. Tina bären om du använder frysta. Mät upp vikten på bären och rör snabbt ihop dem med strösocker och potatismjöl.

4. Tina bären om du använder frysta. Mät upp vikten på bären och rör snabbt ihop dem med strösocker och potatismjöl.

5. Smulor: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulblandning.

5. Smulor: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulblandning.

6. Bred ut bären ovanpå pajskalet. Strö smulorna ovanpå bären.

6. Bred ut bären ovanpå pajskalet. Strö smulorna ovanpå bären.

7. Fortsätt grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min eller tills smulorna fått en gyllenbrun färg. Täck kanterna med aluminiumfolie under gräddningen om de får för mycket färg.

7. Fortsätt grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 min eller tills smulorna fått en gyllenbrun färg. Täck kanterna med aluminiumfolie under gräddningen om de får för mycket färg.

8. Lyxmarsansås: Blanda ihop marsansås enligt förpackningen. Låt den stå och tjockna en stund. Vispa grädden fluffig. Blanda ihop grädde och marsansås.

8. Lyxmarsansås: Blanda ihop marsansås enligt förpackningen. Låt den stå och tjockna en stund. Vispa grädden fluffig. Blanda ihop grädde och marsansås.

bärpajlyxmarsan11bärpajlyxmarsan10bärpajlyxmarsan12bärpajlyxmarsan13

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Tuppkaka

Tuppkaka är nog en av de enklaste kakor som finns att baka! Den innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma. Den perfekta kakan som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men …

0

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

0

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

0

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.

0

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor – oerhört saftiga & goda!

0
I annonssamarbete med Kockens

Frasig citronsaffranpaj

En härligt frasig pajbotten fylld med en läcker, krämig saffrancitronkräm & kardemumma. Servera gärna pajen med lättvispad grädde.

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

Drömgoda, saftiga vaniljbullar doppade i knastrigt strösocker.

0

Pizza i långpanna

Pizza i långpanna är lätt att göra och räcker till många!

0

Jordgubb- & hallonsmoothie

Svalkande, ljuvligt god & nyttig smoothie med jordgubbar, banan & hallon!

0

Play Doh lera

Mjuk, härlig Play Doh lera som är klar på 5–10 min!

0

Hembakade rågsiktskakor

Min sambo Micke har bakat dessa smarriga rågsiktskakor – bröden är hans specialitet!

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x