PROTEINRIK PANNKAKA Mättande, nyttig pannkaka gjort utan vetemjöl. Den innehåller proteinrika ingredienser som ägg, havregryn och kvarg.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Kvargen kan bytas ut mot naturell yoghurt.
Proteinpannkakor
6 st i en liten stekpanna (ca 3 st i en normalstor stekpanna) De är allra godast nygräddade!
1 dl havregryn (mixas eller mortlas till mjöl)
3 ägg
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 dl kvarg
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa sönder havregrynen i en mixer med knivar, en stavmixer eller mal sönder dem i en mortel.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda ihop havegrynsmjölet och äggsmeten.
4 .Tillsätt salt, bakpulver och kvarg. Rör ihop till en smet.
5. Värm upp en stekpanna på högsta. Smält smör i stekpannan. Sänk direkt till medelvärme när du börjar steka. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna. Reglera värmen hela tiden så att inte pannkakorna bränns.
Kan man byta ut havregrynen mot t.ex fibrex eller fiberhusk. Tänkte på Lchf. Vill ju inte ha så många kolhydrater men receptet lät ju gott.
Jag har inte provat det själv, tyvärr. Med vänlig hälsning Linda
Går de att frysa?
Ja, det går bra. /Linda
Jag får inte pannkakorna att hålla ihop… De går inte att vända. Vad blev fel?
Stek dem på svagare värme så håller de ihop lättare. Med vänlig hälsning Linda