Underbart god pizzabotten som inte behöver jäsa!
Dubbla eller trippla degen om du vill ha flera plåtar med pizza. Fyllningen kan varieras helt efter egen smak.
Snabb ost och skinkpizza
1 plåt
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
Fyllning
1 dl pizzatomatsås
200 g skinka
ca 300 g ost, riven
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred eventuellt ut ett tunt lager pizzatomatsås. Strö över skinkbitar, riven ost och oregano.
4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.