Rostade grönsaker i ugn är så enkelt att göra och gudomligt gott! Jag älskar rostade grönsaker. Och man kan variera med de grönsaker man gillar bäst.
Rostade grönsaker kan serveras till en bit kött, kyckling, lax eller ät dem som de är med en klick tzatziki, ajvar eller guacamole.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Rostade grönsaker
1 plåt
3 morötter
½ blomkålshuvud
1 zucchini
2 gula lökar
10 champinjoner
rapsolja eller olivolja
salt
färska kryddor, t ex timjan, basilika, oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och skala grönsakerna. Skär dem i stora bitar och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över olja, strö över salt och färska kryddor av valfri sort (jag har använt timjan).
2. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i ca 30 min eller tills de är krispiga på ytan och lite lätt mjuka inuti med ett visst tuggmotstånd. Rör om då och då. Sänk värmen till 200 grader om grönsakerna får mycket färg.