Superläckra blåbärspajer i portionsformar! Det är både trevligt och gott att bjuda varje gäst på en egen liten paj. Och om man tycker de är för små, så kan man ta två :-).
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Blåbärspaj i muffinsform
Ca 12 st
Smuldeg
75 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
¾ dl strösocker
1 nypa flingsalt
Fyllning
2 tsk potatismjöl
2 msk strösocker
300 g blåbär, färska eller frysta
GÖR SÅ HÄR
1. Smuldeg: Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.
2. Fyllning: Blanda blåbären med potatismjöl och strösocker. Fördela dem i ca 12 muffinsformar utställda på en ugnsplåt.
3. Smula degen över blåbären i muffinsformarna.
4. Grädda pajerna mitt i ugnen i 13–15 min. Servera gärna med vaniljsås eller en klick glass.
Har provat 2 gånger nu, har blivit jättegoda varje gång! Jag hade inga blåbär så jag provade att ha hallon istället, blev lika gott!