Barnen jublade av glädje när jag serverade pannkaksmuffins. Både gott, något nytt och kul att äta! En riktig succé!
Tips! Tillsätt 2 tsk vaniljsocker i smeten.
Pannkaksmuffins
Ca 18 st
5 ägg
6 dl mjölk
½ krm salt
3 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp äggen lite lätt med en handvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.
3. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet. Grädda dem mitt i ugnen i 16–20 min eller till de får får lite färg på ytan. De sväller upp enormt i slutet av gräddningen, men de sjunker ihop direkt när man tar ut dem. Servera gärna med sylt & vispgrädde.
Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!
Kan man förbereda smeten kvällen innan och ställa i kylen för att spara tid på morgonen?
Ja, det går bra. Med vänlig hälsning Linda