Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Lindas mat i ugn

Pannkaksmuffins

8 röster

Barnen jublade av glädje när jag serverade pannkaksmuffins. Både gott, något nytt och kul att äta! En riktig succé!

Tips! Tillsätt 2 tsk vaniljsocker i smeten.

 

Pannkaksmuffins

Ca 18 st 

5 ägg
6 dl mjölk
½ krm salt
3 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa upp äggen lite lätt med en handvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt.

3. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet. Grädda dem mitt i ugnen i 16–20 min eller till de får får lite färg på ytan. De sväller upp enormt i slutet av gräddningen, men de sjunker ihop direkt när man tar ut dem. Servera gärna med sylt & vispgrädde.

 

Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
7 år sedan

Kan man förbereda smeten kvällen innan och ställa i kylen för att spara tid på morgonen?

lindaandersson
lindaandersson
Svara på  Emma
7 år sedan

Ja, det går bra. Med vänlig hälsning Linda

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Marängsvisstårta med jordgubbar

En riktigt lyxig sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta …

0

Lingonfilmjölkslimpa

Snabb, underbart god filmjölkslimpa med lingonsylt. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Degen tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Lingonfilmjölkslimpa 1 st 6 dl rågsikt 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat  …

0

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

  En magiskt god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare! De sötsyrliga rabarberbitarna är ljuvliga i kombination med kladdkaka och pajsmulor på toppen. Vårens bästa rabarberkakan! Servera med vaniljsås eller glass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Rabarberkladdkaka med pajsmulor Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 3 …

0

Marängsvisstårta

En riktigt lyxig marängsviss med frasiga maränger, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar denna läckerhet, så ljuvligt god! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras helt efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta tårtan direkt, för annars …

0

Brownieglasyrkaka

Magiskt god chokladbrownie med glasyr & kokos! Den har en rykande åtgång och är en riktig favorit! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Brownieglasyrkaka Ca 12 bitar 125 g smör 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 1 ¾ dl vetemjöl 2 ägg Glasyr 30 g smör, smält 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 dl florsocker 3–4 tsk starkt kaffe ev. …

0

Marängbotten

Hemgjord marängbotten är väldigt enkelt att göra. Man vispar ihop äggvitor och strösocker till en fluffig, vit, fast massa som man breder ut på en plåt och gräddar på låg värme i ugnen. Det är viktigt att ugnsvärmen inte är högre än 100 grader för då kommer bottnen få en ljusbrun färg. Om man har en slö elvisp …

0

Lindas kanelgömma

Den här kanelgömman är en favorit! Kakan är riktigt, riktigt mjuk och härlig med smak av både kanel och kardemumma. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Jag älskar florsocker och har pudrat denna med florsocker, men det kan uteslutas om man vill. Lindas kanelgömma Ca 12 bitar 100 g smör, smält …

0

Blåbärscheesecake

Läckraste blåbärscheesecaken jag bakat! Sååååå gudomligt god och läcker. Den här man kan man med stolthet bjuda på och det bästa av allt är att den är väldigt enkel att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) …

6

Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj som är godare än godast! En helt perfekt, lyxig bärpaj med en smulig botten och ett knäckigt täcke. Den är magiskt god! En riktig 10-poängare! Servera den med vaniljsås eller vaniljglass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Knäckig smulpaj Tips! Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar. Pajskal 240 g vetemjöl (4 dl) 150 g smör 90 …

0

Korvbröd utan jäst

Saftiga, ljuvligt goda korvbröd som inte behöver jäsa. Perfekt när man får för sig att grilla korv, men inte har några bröd. De här går blixtsnabbt att baka och är klara på ca en kvart. Dubbla ingredienserna om du vll ha fler korvbröd. Korvbröd utan jäst 10 st 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 2 …

0

Kanelgömma

Den här kanelgömman är en ny favorit! Kakan är supersaftig, mjuk med smak av både kardemumma och kanel. De saftiga kanelgömmorna i smeten är ljuvligt goda och läckra. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Kanelgömma Ca 12 bitar 100 g smör, smält (låt det svalna) 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver …

3

Lättbakad filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa är lätt att baka och ljuvligt gott. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Jag brukar frysa in den i skivor och ta fram vid behov. Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Lättbakad filmjölkslimpa 1 st 6 dl rågsikt 1 tsk …

1
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x