Mjölfria morotsbröd som inte behöver jäsa. De innehåller inte något vanligt vetemjöl utan istället mixade havregryn. Om man inte vill mixa havregrynen själv kan man använda färdigköpt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda!
7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl
Nyttiga morotstekakor utan mjöl
1 st
1 dl finriven morot
7 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl mjölk
Garnering
havregryn, söndersmulade (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv moroten fint.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
4. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg. Låt den stå och svälla i ca 5 min.
5. Klicka ut frallor, ca 10 st på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min.